نکوداشت علمای دین موجب تدوام و احیای ارزش های دینی می شود

نکوداشت علمای دین موجب تدوام و احیای ارزش های دینی می شود

 

دبیر مراسم نکوداشت آیت الله غیوری گفت: نکوداشت علمای دین به غیر از جنبه شخصی موجب تداوم و زنده ماندن ارزش ها می شود.

به گزارش ری وب به نقل از روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان ری حجت الاسلام علیرضا صادقی روز شنبه در نشست خبری در خصوص مراسم نکوداشت نیم قرن خدمات حضرت آیت الله غیوری که در محل فرمانداری ری برگزار شد، این مراسم را فرهنگ سازی برای نسل آینده دانست





وی اظهار داشت: برگزاری اینگونه مراسم نوعی تقدیر از علمای دین است تا بدانند که مردم قدردان زحمات آنها هستند و براساس آموزه های دینی باید از زحمتکشان و بزرگان و علمای دین تقدیر شود.

صادقی، با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) افزود: کسی که عالمی را گرامی بدارد و تکریم کند، مرا تکریم کرده و کسی که من را تکریم کند، خدا را تکریم کرده و کسی که خدا را تکریم کند پایان کارش به بهشت ختم می شود.

وی تصریح کرد: در تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان علیه ارزشهای اسلامی، ما نیز وظیفه داریم با حرکت های آنان مقابله کنیم.

دبیر مراسم نکوداشت آیت الله غیوری همچنین با اشاره به تشکیل ستاد مردمی نکوداشت آیت الله غیوری در شهرری گفت:در شش ماه گذشته برای برگزاری باشکوه این مراسم زحمات فراوانی را مسوولان ادارات به خصوص فرمانداری متحمل شدند و این نکوداشت روز دوشنبه 14 اسفند ماه در تالار شیخ صدوق آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: آیت الله غیوری فقط برای ری نیست بلکه شخصیتی ملی و برای همه کشور و جهان است چرا که نیم قرن خدمات علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارد و بیشتر زحمات ایشان در خدمت رسانی به نیازمندان و به خصوص ایتام بوده است.

صادقی بیان داشت: آیت الله غیوری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و از همان جوانی شیفته امام (ره) شد و در مرجعیت امام راحل تلاش فراوانی کرد و مبارزات سیاسی خود را نیز از سال 42 آغاز کرد و زمانی که به ری مهاجرت کرد، فعالیت های فرهنگی و سیاسی خود را با تاسیس مسجد امام حسن عسگری (ع) آغاز کرد.

وی تبلیغ امام (ره)، توزیع اعلامیه امام (ره)، تهیه و تکثیر رساله امام راحل را از جمله فعالیت های آیت الله غیوری ذکر کرد و گفت: این فعالیت ها باعث شد که برای چندین سال به زندان بیافتد و در آنجا شکنجه های سختی را تحمل کردند و سپس به سیرجان تبعید شدکه در آنجا نیز به انجام فعالیت های فرهنگی و عام المنفعه مشغول بود.

وی ایجاد مدرسه ایتام و حضور در حوزه های علمیه ری و قم را از دیگر فعالیت های آیت الله غیوری ذکر کرد و یادآور شد: حضور در خارج از کشور به خصوص در کشورهای آفریقایی غنا و مالی و ایجاد چندین حوزه علمیه از دیگر فعالیت های ایشان است.

صادقی ادامه داد: در مراسم نکوداشت آیت الله غیوری دو کتاب تفسیر مبین و زندگی سالم رونمایی خواهد شد.

عضو کمیته اجرایی نکوداشت آیت الله غیوری نیز در این مراسم گفت: با هماهنگی انجام شده بین دستگاههای اجرایی شهرستان، مراکز فرهنگی و حوزه علمیه شهرری این مراسم با شکوه خاصی با حضور مسوولان برگزار خواهد شد.

مهدی مجیدی افزود: در این مراسم تمبر و تندیس آیت الله غیوری نیز رونمایی خواهد شد.

گفتنی است: آیت الله سید علی غیوری در سال ۱۳۰۹ ش در نجف آباد اصفهان متولد شد و از شاگردان بنام حضرت آیت الله بروجردی و حضرت آیت الله خمینی (ره) بود و اولین شخصی است که توانست از حضرت امام (ره) بعد از شروع مبارزات سیاسی معظم له شهریه بگیرد و از آن پس خود مسوول جمع آوری و پرداخت وجوهات و شهریه حضرت امام(ره) شد؛ این امر در شناساندن حضرت امام (ره) به عنوان مرجع تقلید و نقش محوری ایشان در سرپرستی از روحانیون مبارز تأثیر به سزایی داشت . ایشان این وجوهات را حتی به هنگام تبعید حضرت امام در نجف اشرف مخفیانه به حضور ایشان می برد .

آیت الله غیوری در سال 1341 به دعوت تعدادی از اهالی شهر ری و تأیید حضرت امام به آنجا رفت و با کمک خیرین آنجا اقدام به تأسیس مسجد ، مدرسه و صندوق قرض الحسنه برای مردم کرد که بسیار موفق بود.

هنگام تدارک رژیم برای برگزاری جشن های دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی ، آیت الله غیوری مسجد امام حسن عسکری (ع) را در شهر ری به صورت یکی از کانون های مبارزه و توزیع اعلامیه درآورد که سرانجام ساواک او را ردیابی، دستگیر و پس از چند ماه شکنجه و آزار آزاد کرد.

آزادی آیت الله غیوری از زندان با توجه به محبوبیتی که بین مردم شهرری داشت، با استقبال شایانی همراه بود و ادامه فعالیت های سیاسی آیت الله غیوری بعد از آزادی از زندان، در سال 53 مجدداً دستگیر و به جرم شرکت در جلسات جامعه روحانیت به سیرجان تبعید شدو فعالیت های فرهنگی - سیاسی خود را درآنجا با تشکیل جلسات مذهبی ، سخنرانی ، تربیت تربیت طلاب و نوشت تفسیر قرآن ادامه داد .

پس از بازگشت از تبعید آیت الله غیوری ضمن ادامه مبارزات به عضویت کمیته استقبال از حضرت امام در آمد.

با پیروی انقلاب اولین سمت ایشان مسوولیت تشکیل کمیته های انقلاب شهرری بود و سپس از جانب امام به عنوان نماینده ایشان در کشورهای آفریقایی منصوب شد که در این دوره خدمات شایان توجهی از نظر تأسیس بیمارستان، مدرسه و گسترش اسلام در آفریقا کرد.

ایشان هم چنین از طرف حضرت امام (ره) مدتی به ریاست سازمان هلال اهمر منصوب شد و در تأسیس سازمان اقتصاد اسلامی و جمعیت تعاون اسلامی نقس بسزایی داشت .

آیت الله غیوری هم اکنون از طرف سازمان اوقاف و امورخیریه تولیت آستان ابن بابویه و همچنین مسول امور مالی دانشگاه آزاد اسلامی از طرف مقام معظم رهبری، مسوولیت جامعه روحانیت شهرری، بنیاد نور، بنیاد هدایت و تعدادی دیگر از بنیادهای خیریه را بر عهده دارد .