دریاچه های سه رنگ اندونزی

دریاچه های سه رنگ اندونزی

اندونزی را می توان یکی از افتخارات بی بدیل زمین شناسی نامید. این کشور که از تعداد زیادی جزیره تشکیل شده زیبایی های طبیعی فراروانی را در دل خود جای داده است. یکی از جذابترین مناظر دیدنی این مجمع الجزایر، دریاچه های سه رنگ است که دیدنشان شگفتی بیننده را به همراه دارد.

به گزارش توریست ها به نقل از بانکی ، هر یک از این سه دریاچه نام مخصوص به خود را دارند و به باور اهالی بومی اینجا محل استراحت و رسیدگی به امور معنوی اجدادشان بوده است. این سه دریاچه با نام های دریاچه سالخوردگان، دریاچه جوانان و دریاچه دوشیزگان شناخته می شوند.

گفته می شود رنگ این سه دریاچه براساس حال و احوال ارواح تغییر می کند و اگر مشکلی برایش پیش آید، روح نیاکان ناآرام می شود.

برای دیدن تعدادی از عکس های دریاچه های سه رنگ اندونزی به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

ادامه مطلب ...

برگزاری کلاس های نجوم وستاره شناسی

برگزاری کلاس های آموزشی مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)-زمستان 91 

                                عناوین مباحث کلاسهای مقدماتی     

 

   - اخترفیزیک: تـاریخ ستـاره شناسی-قـوانین کپلر و نیـوتن- فیـزیک سیـارات- فیـزیک خـورشید- ساختـاروتحـول ستارگـان، مبـانی نسیبت خـاص ونسبیت عـام- کیهـان شنـاسی(مدل انیشتین- فـریدمن –بیگ بنگ-مدل هـاوکینگ)، کهکشان شنـاسی، دینـامیک سیـارات. (مدرس آقای مهدی دانشیار)

-نجوم کروی(اخترشناسی گوی وار): حرکات زمین وماه ، سامانه زمان ، جهت یابی ، کره سماوی ، دستگاههای مختصات نجومی ، نقشه آسمان ،دایره البروج ، شرایط طلوع وغروب ستارگان ، طلوع وغروب خورشید ، گرفت های خورشیدوماه ، نرم افزارشبیه سازآسمانstarry night و... (مدرس آقای علی اصغرلطفی)

                                  عناوین مباحث کلاسهای عمومی

نجوم رصدی : آشنایی باتلسکوپها- انواع فیلم های عکسبرداری نجومی- سیستم مختصات-انواع مختلف ابزارها و نقشه های نجومی - کار با ابزارهای نجومی- بررسی انجام پروسه‌‌ یک پروژه رصدی- نحوه گزارش نویسی-چگونه یک رصدگر قوی باشیم (مدرس آقای سیدحسن سلطانی)
استخراج تقویم : تقویم هجری شمسی- تقویم هجری قمری- تقویم میلادی – (مدرس آقای علی ابراهیمی )

نجوم وماوراء: ترمینولوژی نجوم ومتافیزیک- نجوم وآفرینش- نجوم والهیات – نجوم وادیان- نجوم وقرآن- نجوم وروانشناسی -نجوم وجامعه شناسی - نجوم ، علم وفن آوری- نجوم کل نگر- نجوم وآخرالزمان
(مدرس آقای حائری)

تاریخ نجوم: فلسفه تاریخ -چرا تاریخ نجوم بخوانیم-ترمینولوژی تاریخ نجوم-منبع شناسی تاریخ نجوم-نجوم باستان شناسی-سرآغاز های نجوم در تمدن ایران و یونان و مصر- واقعیت تاثیر نجوم بر تمدنها- تاریخ نجوم در ایران-تاریخ نجوم دراسلام-نجوم حال وآینده(مدرس آقای حائری)

زبان تخصصی نجوم : آشنایی بامباحث کلی نجوم به زبان انگلیسی – آشنایی بانجوم کروی به زبان انگلیسی- آشنایی بامقالات نجومی انگلیسی- مشاهده فیلم باتلفظ صحیح وواژه های نجومی ( مدرس آقای هوشنگ شیرازی)

اخترشیمی:تکوین منظومه شمسی- ساختاروتحول ستارگان – شیمی ستارگان- شیمی سیارات- پیدایش حیات – جستجوی حیات(مدرس آقای مهدی دانشیار)
فضا وفضانوردی : ساختارفضا – فیزیک فضا- پایگاه فضایی- ماهواره ها وانواع آن – زیست شناسی فضایی- سامانه های فضایی- کاوشگرها ومدارگردها- روباتهای فضایی- برنامه های آینده انسان درفضا ( مدرس سیامک نیک طلب)

    برنامه کلاسهای آموزشی مرکزنجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) – زمستان 91

ایام هفته   12- 10       16-14       16-14             18-16            18-16                   
شنبه                                                          اخترفیزیک    روشهای استخراج تقویم        
یکشنبه                                                       نجوم کروی
دوشنبه                 زبان تخصصی نجوم               اخترشیمی       
سه شنبه                                                    نجوم رصدی
چهارشنبه               نجوم وماوراء  فضا وفضانوردی   تاریخ نجوم
پنج شنبه  نجوم کودکان

-شهریه کلاس :250/000 ریال
-شروع کلاسها : 12 اسفند 91 به مدت 10 جلسه
-رعایت حجاب اسلامی جهت خواهران (پوشش چادرمشکی ) الزامی می باشد.
-تلفن : 55951286-  www.abdulazim.ir-51223337

جزیره کیش

جزیره کیش در استان هرمزگان


' ۲۶°۳۲ شمالی ، ' ۵۸°۵۳ شرقی
کیش جزیره ‌ای از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است . در گذشته این جزیره را به نام « قیس » می‌ خواندند . شکل این جزیره بیضوی مانند است و در ۱۲ کیلومتری ساحل شیبکوه واقع شده ‌است . این جزیره یک میلیون نفر گردشگر را سالانه به خود جذب می کند . 
 
جغرافیا و موقعیت کیش 
طول جزیره کیش در حدود ۱۵٫۴۵ کیلومتر از جهت مشرق تا مغرب ، و عرض آن ۷٫۵ کیلومتر و مساحت آن ۹۰ کیلومتر مربع است . 
جزیره کیش بشکل بیضی با محیط 44 کیلومتر می باشد . ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح دریا 100 متر می باشد . جزیره فاقد رودخانه دایمی بوده و منابع آب شیرین زیرزمینی زیادی دارد . 
فاصله کیش با تهران ( راه هوایی ) 1052 کیلومتر ، با بوشهر ( راه دریایی ) 675 کیلومتر ، با بندر عباس 250 کیلومتر ، با بندر لنگه 90 کیلومتر و با جزیره هندورابی 28 کیلومتر است . نزدیکترین بندر در خاک اصلی ایران به جزیره کیش ، بندر چارک با 18 کیلومتر فاصله می باشد .
آب و هوای کیش گرم و مرطوب بوده و میانگین دمای سالانه جزیره 6/26 درجه سانتیگراد اندازه ‌گیری شده است . 
 
پوشش گیاهی
پوشش گیاهی جزیره ، شامل باغ ‌های نخل خرما ، درختان بومی کهور ایرانی و کنار و درختان غیر بومی مانند کهور پاکستانی ( سمر ) ، اکالیپتوس ، آکاسیا ، کنوکارپوس و ابریشم است . همچنین از زمان حضور پرتغالی ها در کیش ، این جزیره یکی از مراکز رشد درخت عجیب و کمیاب لور می باشد . در سال های گذشته جزیره مرکز تاکستان ‌های معروفی بوده است . 
 
تاریخچه
از آنچه در کتب تاریخی نقل شده است بر می ‌آید که از زمان هخامنشیان و سپس اشکانیان و ساسانیان ، جزیره کیش تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام ، این جزیره بدست خلفای اموی افتاده است . این وضع تا سال 249 هجری قمری ادامه یافت . در این سال یکی از ایرانیان اهل ری بر خلیفه خروج نمود و تمامی جزایر خلیج فارس و بحرین منجمله کیش را مسخر خود ساخت . 
حاکمیت معنوی ایرانیان بر کیش از ره ‌نامه های نگاشته توسط ایشان به زبان پهلوی کاملا مشهود است . از دوران حکومت آل‌ بویه کیش مجددا به حکومت ایرانی بازگشت و بعد ها در زمان سلجوقیان و اتابکان فارس و سپس ملوک هرمز و آل‌ مظفر و تیموریان ، این وضع ادامه یافت .
    
در دوره سلجوقیان ، کیش به بزرگترین مرکز تجاری خلیج فارس تبدیل شد . در همین دوران ، قیاصره در کیش به قدرت رسیدند . ایشان که در ابتدا بسیار فقیر بودند ، با دزدی دریایی پایه های اقتصادی حکومت خود را مستحکم نمودند . حاکمان قیاصره که بر این جزیره حکمران بودند از نسل شخصی هستند به نام « قیس » این شخص از شهر ( سیراف ) که در منطقه « بنی خالد النصوری » قرار دارد آمده بودند . آخرین حاکم جزیره کیش یا ( قیس ) که از نژاد قیاصره بوده ‌اند : ملک سلطان بن ملک قوام ‌الدین بن ملک تاج‌ الدین بن ملک‌ شاه بن قیس بن ملک جمشید . ایشان به دست سیف‌ الدین ابونصر علی بن کیقباد حاکم جزیره « هرمود » به امر اتابک ابوبکر در تاریخ ۱۲ جمادی ‌الثانی از سال ۶۲۶ هجری قمری ( سه ‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۶۰۸ ) به قتل رسید و با کشته شدن ملک ‌سلطان آخرین حاکم کیش ، حکم سلاله قیاصره بر کیش برای همیشه پایان یافت .
 
در دوران طلایی کیش ، مورخان زیادی راجع به آن اظهار نظر نموده ‌اند . ابن خرداد ، ابن بطوطه و یاقوت حموی یا به کیش سفر نموده و یا در باب بزرگی آن سخنوری کرده ‌اند . سعدی ، در آثار خود دو جا از جزیره کیش و سفر به آن در این دوران یاد می کند . 
 
زکریا بن محمد بن محمود قزوینی در آثار البلاد و اخبار العباد می ‌نویسد : « قیس جزیره‌ ایست در دریای فارس و دورش چهار فرسخ است و آبادانی دارد . شهری در کمال حسن و لطافت در آنجا بنا شده است و کشتی های هندیان به آن جزیره درآیند و تجارتگاه اهل هند و عجم و عرب است . آب چاه آشامند و حوض‌ ها و آب ‌انبار ‌ها ساخته ‌اند . » 
 
از سال 912 تا 1031 این جزیره نیز مانند جزیره هرمز به دست پرتغالی‌ ها افتاد و سرانجام در این سال ، امامقلی‌ خان ، ارتشبد شاه عباس موفق به فتح خلیج فارس و بحرین و همه جزایر آن شد و از آن پس کیش یکی از جزایر ایرانی خلیج فارس شناخته می‌ شود . 
 
تا سال های آغازین حکومت محمدرضا پهلوی ، کیش مرکز صید ماهی و مرکز تجارت مروارید خلیج فارس بوده است . با ورود مروارید ژاپن به بازار ، به تدریج از اهمیت مروارید کیش کاسته شده و کیش نیز اهمیت خود را از دست داد . 
 
در سال 1349 هیاتی آمریکایی - ایرانی جزیره را مورد بازدید قرارداد و با توجه به ویژگی ‌های طبیعی ، سواحل زیبای مرجانی و آب‌ های زلال اطراف آن ، به عنوان مرکز توریستی بین‌ المللی انتخاب شد . 
 
کاخ شاه ، هتل کیش ، فرودگاه و کازینو ، اولین بنا های مدرن کیش محسوب می‌ گردند . تا هنگام پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، کیش مرکز تفریح شاه و دوستانش محسوب می ‌شد . 
 
جزیره کیش در سال 1361 به عنوان نخستین منطقه آزاد اقتصادی کشور برگزیده شد . امروزه اقتصاد کیش بر پایه گردشگری و تجارت استوار است . 
 
مردم ‌شناسی
جمعیت جزیره کیش ، بر طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ ، برابر با ۲۰٬۶۶۷ نفر بوده ‌است که عمدتا در شهر کیش ساکن هستند . بومیان جزیره از نژاد های دراویدی ، نوردیک ، سامی و سیاهپوست بوده و به زبان های فارسی و عربی تکلم می کنند . 
 
لباس محلی مردان دشداشه با عرقچین است و مهمترین اعیاد ، عید قربان و عید غدیر می باشد . ساز اصلی محلی نوعی طبل است . شغل سنتی بومیان ، ماهیگیری ، دامداری ، دریانوردی و تجارت است و در گذشته به صید مروارید نیز می ‌پرداخته‌ اند . غذا های محلی کیش شامل انواع « قلیه » ، « مضروبه » ، « هریسه » و « مچبوس » است که اغلب با ماهی تهیه می‌ شوند . 
 
ضرب ‌المثل ‌های مردم کیش با جزایر اطراف متفاوت است . « پخت نانت را به نانوا واگذار کن ، حتی اگر نیمی از آن را به عنوان مزدش بردارد » و « اصراف نکن ! حتی اگر آب دریا بر می‌ داری » 
 
آثار باستانی کیش
در جزیره کیش روستایی است بنام حریره این روستا خالی از سکنه ‌است بومیان جزیره می ‌گویند که حریره نام بانویی بوده که ملکه شهر بود - تقریباً تمام شهر ویرانه ‌است و فقط بخشی از شهر که عمارت کاخ بانوی حریره بوده مرمت شده ، تاریخ این روستا به دوره قیاصره بر می ‌گردد . مهمترین ابنیه کشف شده در این مجموعه « عمارت اعیانی » ، « حمام » ، آب‌ انبار » ، « قنات » و « بقایای مسجد جامع حریره » می باشند . 
 علاوه بر شهر باستانی حریره ، جزیره کیش دارای آثار باستانی دیگری همچون « پایاب » و « کاریز » ( قنات ) می باشد . 
 
جاذبه ‌های گردشگری
جزیره کیش به دلیل ماهیت گردشگری خود ، طی سال های اخیر مورد توجه بسیار قرار گرفته است . علاوه بر آثار تاریخی که مورد توجه گردشگران تاریخی است ، پارک های ساحلی و تفریحی مانند « پارک ساحلی مرجان » و « پارک هنر » ، « ساحل مرجانی » که مملو از مرجان های طبیعی است ، سواحل ماسه ‌ای - مرجانی ، باغ وحش ، آگواریوم ، باغ پرندگان ، دلفیناریوم ، کشتی ‌های تفریحی و همچنین غروب آفتاب در مجاورت کشتی غرق شده یونانی از دیگر دیدنی های کیش می باشند . 
 
پلاژ های بانوان و آقایان ، امکانات سوارکاری ، دوچرخه ‌سواری ( در پیستی به طول هفتاد کیلومتر ) ، کارتینگ ، باگی ، غواصی ، جت اسکی ، اسکی روی آب و سایر ورزش های دریایی و خشکی نیز در کیش فراهم است . به دلیل موقعیت منطقه آزاد اقتصادی ، خرید از مراکز خرید مجهز کیش ، یکی از جاذبه های گردشگری کیش محسوب می‌ شود . 
 بزرگترین پرچم ایران در جزیره کیش قرار دارد . در خیابان ها و جاده ‌های کیش ، هیچ چراغ قرمزی وجود ندارد . 
 
امکانات گردشگری
جزیره کیش دارای بیش از 8200 تخت اقامتی است که بیشترین تراکم امکان اقامتی در کشور را داراست . کیش سالانه پذیرای بیش از یک میلیون نفر گردشگر خارجی و داخلی است . عدم نیاز به اخذ ویزای ورود برای کلیه اتباع خارجی ، یکی از دلایل اقبال گردشگران خارجی است . 
 
دانشگاه کیش
جزیره کیش دارای دانشگاه ‌های اختصاصی است . این دانشگاه ‌ها به دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران وابسته ‌اند . این دانشگاه اکنون دوره ‌های بین المللی کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز در رشته ‌هایی مانند MBA ، IT مهندسی برق و الکترونیک ، و با همکاری دانشگاه هایی مانند دانشگاه MMU مالزی و دانشگاه موناش ( Monash ) استرالیا برگزار می کند . 


برای دیدن تعدادی از عکس های جزیره کیش به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

ادامه مطلب ...

آتشکده زرتشتیان

آتشکده زرتشتیان در استان یزد


یکی از اماکن مربوط به زرتشتیان آتشکده آنها است . این بنا در خیابان آیت‌ الله کاشانی قرار دارد و شامل ساختمان مشجری است که در قرن اخیر ساخته شده است . آتش مقدس زرتشتیان که باید همیشه روشن نگاه داشته شود در این آتشکده نگهداری می‌ شود . قدمت آتش آتشکده به هزار و پانصد سال می‌ رسد . ساختمان اصلی در وسط حیاط و بر بلندی قرار دارد و آن را درختانی همیشه سبز احاطه کرده‌ اند . حوضی مدور و بزرگ در محور ورودی بنا به آن زیبایی خاصی بخشیده است . آتش در محفظه ‌ای بلندتر از سطح زمین در اتاقی نسبتا وسیع و دور از تابش خورشید قرار گرفته و اتاق‌ هایی برای مراسم نیایش دور آن طراحی شده است. 
اتاق نگهداری آتش مقدس، در وسط ساختمان ( دور از تابش خورشید ) قرار دارد و اطراف آن اتاق هایی برای نماز و نیایش طراحی شده است . معماری این آتشکده تا حدودی از معماری آتشکده های پارسیان هند تاثیر گرفته است .
بنا به روایتی ، آتش موجود در این آتشکده که زرتشتیان آن را " آتش ورهرام " می نامند ، حدود 1515 سال پیش از آتشکده " ناهید پارس " ( پس از نقل مکان به چندین جای دیگری در استان یزد ) به این مکان آورده شد و تاکنون این آتش خاموش نشده است. زرتشتیان یزد مراسم مذهبی ، اعیاد ، جلسات گردهمایی و سخنرانی خود را در این مکان برگزار می کنند . 
این بنا به سال 1313 ( هـ.ق ) با نظارت ارباب جمشید امانت و با سرمایه اهدایی انجمن پارسیان هند در محله زرتشتیان یزد بنا گردید. 
این محل برای زرتشتیان محترم است.


برای دیدن تعدادی از عکس های آتشکده زرتشتیان به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

ادامه مطلب ...

ستون های سنگی خورهه

ستون های سنگی خورهه در استان مرکزی


تنها آثار به جا مانده از قصر یا پرستشگاه خورهه نزدیک محلات ، دو ستون باریک سنگی با ارتفاع حدود 6 متر با سر ستون های یونانی و سکوی سنگی . در بنای خورهه که دارای طرح یونانی است ، ستون ها از حد تناسب کلاسیک میان ارتفاع و قطر تجاوز می کنند و این دلیل نفوذ سبک معماری ایرانی است ، که در تخت جمشید هم دیده می شود  . در کاوش های باستان شناسان در منطقه تعداد زیادی سفال و خمره پیدا شده است کشف سفال های کلینگی ( جرینگی ) که ظرافت خاصی دارند ، اثبات می کند که این خانه یک عمارت اربابی بوده است و بدین ترتیب احتمال معبد بودن بنای خورهه را رد می کند .

مرمت و بازسازی ستون های سنگی خورهه مربوط به دوره‌ اشکانی در محلات آغاز شد . 
رییس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان محلات گفت : با مستند سازی و برچیدن قطعات سنگی ، مرمت ستون های سنگی خورهه محلات آغاز شد .
تراز بستر و بازسازی بخش‌ های فرسوده با قطعات جدید سنگی ، تثبیت و استحکام بخشی با استفاده از رزین های سیلیکونی و استحکام بخشی سنگ ‌ها با استفاده از باهلر های استیل از جمله عملیات ترمیمی برای این بنای تاریخی است . وی افزود : بازسازی این اثر تاریخی به روش ایتالیایی انجام می ‌شود که در آن قسمت ‌های مرمت شده‌ یک سطح کمرنگ ‌تر و قدری نازک تر از سطح اصلی‌انجام می‌شود . وی اعتبار تخصیص یافته برای بازسازی ستون های سنگی محلات را ‪ ۲۹۰‬ میلیون ریال ذکر کرد و اظهار داشت : بازسازی این اثر در سال‪ ۸۷‬ پایان‌خواهدپذیرفت . محوطه تاریخی خورهه محلات از آثار تاریخی به جا مانده از دوره اشکانی ، اسلامی و سلجوقی است که سه هزار متر مربع وسعت دارد و از یک بنا ی اربابی شامل بخش درونی ، اتاق‌ های متعدد و محوطه بیرونی تشکیل شده است و در حال حاضر از این بنا تنها دو ستون تشکیل از ‪ ۶‬ قطعه سنگ با مجموع ارتفاع ‪ ۸‬ متر ، بقایای فرو ریخته ستون ها ، بخشی از دیواره‌ های سنگی ، گور ها و آثار بدست آمده در ‪ ۵‬ مرحله عملیات کاوش در این منطقه به جا مانده است . این محوطه باستانی نخستین بار توسط ناصرالدین شاه قاجار مورد کاوش قرار گرفت .
خورهه که پیشتر گمان می‌شد بقایای یک معبد یا آتشکده مربوط به‌دوره سلوکی باشد بر اساس آخرین شواهد بدست آمده یک خانه اربابی است که در حدود قرن اول قبل از میلاد ساخته شده و تا پایان دوره اشکانی به حیات خود ادامه داده است . ویژگی های دو سرستون برجای مانده در این محوطه و شباهت آن با سبک معماری یونانیان موجب شده تاباستان شناسان داخلی و خارجی از جمله هرتسفلد آلمانی آن را یک معبد یا آتشکده دوره سلوکی معرفی کنند . وجود دو بخش اندرونی و بیرونی با دو ورودی کاملا مجزا در این بنای تاریخی از جمله نکات مهم معماری دوره اشکانی است . بخش بیرونی این بنا از آن رئیس خانواده در ملاقات و معاملات با افراد غیر خانواده و بخش اندرونی مختص خانواده بوده است . واحد های ساختمانی در داخل اندرونی شامل دو اتاق تو در تو، یک آشپزخانه و انباری از کشفیات هیات کاوش در سال ‪ ۱۳۷۹‬به شمار می ‌رود . گفتنی است این بنای اشکانی که در دوره ساسانی بوسیله گروهی از صنعتگران با ایجاد ساخت و سازهایی مورد استفاده قرار گرفته ، بعدها با ظهور اسلام در دوره اسلامی بویژه در دوره ایلخانی گورستان بوده است . نخستین کاوش علمی در این مکان در سال ‪ ۱۳۳۵‬ه .ش از سوی شادروان مهندس حاکمی و پس از آن با وقفه‌ای ‪ ۲۰‬ ساله در سال های ‪ ۱۳۷۵ ،۱۳۵۵‬و ‪ ۱۳۷۹‬مجددا از سوی دکتر رهبر کاوش شده است.


برای دیدن تعدادی از عکس های ستون های سنگی خورهه به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

ادامه مطلب ...